sobota 10. novembra 2012

Queen - Vznik skupiny Queen

Queen
Prezentácia


História tejto legendárnej skupiny začala, keď v roku 1968 Brian Harold May, študent fyziky na londýnskej Imperial College, na školskú nástenku vyvesil rukou napísaný oznam, že chce zostaviť univerzitnú skupinu. Medzi prvými sa prihlásil basgitarista a vokalista Tim Staffell, ktorého nasledoval bubeník Roger Meddows-Taylor. Začali si hovoriť Smile. V novembri 1968 priviedol Tim na skúšku spolužiaka z kurzu grafiky Freddieho Bulsaru.
V roku 1970 však nastal zlom, pretože členovia Smile mali pocit, že ich hranie nemá žiadnu budúcnosť. Tim Staffell odišiel a založil vlastnú skupinu Humpy Bong. Freddie opustil Wreckage a pridal sa k Brianovi a Rogerovi. Tento moment začal písať históriu "Kráľovnej"...
Freddie uskutočnil prvé zmeny - zmenil si priezvisko Bulsara na Mercury, Smile premenoval na Queen a do skupiny pribudol bassgitarista John Deacon.

Táto skupina úspešne bodovala v rebríčkoch hranosti, zbierala ocenenia, vydávala albumy až do 24. novembra 1991, kedy Fredy Mercury podľahol zákernej chorobe AIDS.
Viac informácií nájdete na:
Biografia skupiny Queen
Fanúšikovská stránka
 



 

1 komentár: